Formål

14.august – Foreningen for Kunsthåndværk og Design er den eneste landsdækkende forening i Danmark, der er åben for alle, og som udelukkende køber unikt kunsthåndværk til udlodning blandt medlemmerne. De indkøbte arbejder bliver hvert år udstillet på et galleri eller et museum i forbindelse med et medlemsarrangement.

Notarius Publicus udtrækker de heldige vindere og gevinsterne er unikt kunsthåndværk, udført af talentfulde kunsthåndværkere. Gevinsterne bliver købt af et indkøbsudvalg, der også ser det som en vigtig del af sin opgaven at sørge for både at pleje de allerede kårede mestre og at spejde efter lovende, unge talenter.

Indkøbene er ikke alene et skulderklap, men også en økonomisk støtte for kunsthåndværkerne. De opfatter et indkøb af foreningen som et blåt stempel, for de ved, at 14.august er kræsen. Den kræver både kunstnerisk- og håndværksmæssig høj kvalitet. Tingene skal være smukke, nye og originale.

Indkøbsudvalget består af 2-3 kunsthåndværkere og foreningens sekretær.

Alle kan blive medlem af 14. august ved betaling af det årlige kontingent, og alle har hvert år chancen for at vinde unikt kunsthåndværk.

Foreningen drives på et idealistisk grundlag og alle arbejder ulønnet. Foreningen er en non-profit interesseforening, der økonomisk hviler i sig selv.