Udlodning og udstilling

Udstilling af årets indkøb 2017   

Udstillings- og designvirksomheden A.Petersen, Kløvermarksvej 70, 2300 København S

Udstillings- og designvirksomheden A.Petersen, Kløvermarksvej 70, 2300 København S

Årets udstilling af foreningens indkøbte værker åbnes kl. 16 torsdag d.17.august 2017 hos Udstillings-og designvirksomheden A. Petersen, Kløvermarksvej 70, 2300 København S.
Det er med spænding og glæde, at vi for første gang indtager Anders Petersen og Kari Svarres helt ny istandsatte lokaler til vores traditionsrige arrangement. Her bliver de heldige vindere af årets designindkøb afsløret. Samtidig vil årets kunsthåndværkerlegat blive uddelt til den talentfulde japanske møbelsnedker og designer, Akiko Kuwahata. Akiko har, efter endt uddannelse i Japan, studeret på Arkitektskolen i Århus og bor og arbejder nu i Danmark. Igen i år har Martha og Paul Kerrn-Jespersen Fonden velvilligt doneret en legatportion på kr. 25.000.

Som altid er der blevet købt unika værker indenfor de traditionelle discipliner af kunsthåndværk – keramik, glas, smykker, beklædning og tekstil. Herudover er det lykkedes indkøbsudvalget at erhverve et møbel – en meget smuk taburet tegnet af møbelarkitekt Ole Schjøll og produceret på snedkerværkstedet hos A. Petersen. Man kan også blive den glade ejer af en hel særlig håndindbundet bog udført af den unge talentfulde bogbinder Malene Lerager, som i år har modtaget Den Danske Designpris 2017. Eller man kan være blevet den heldige vinder af et helt unikt kunstfotografi, udført af Bjørli Lundin. Foreningens dygtige indkøbsudvalg har i den grad sørget for flotte vindermuligheder til medlemmerne.
Der er købt værker af kunstnerne Hans og Birgitte Börjeson, Puk la Cour og Tine Dwinger, Gurli Elbækgaard, Janne K. Hansen, Christina Hellevik, Iben Høj, Marianne Krumbach, Akiko Kuwahata, Malene Lerager, Bjørli Lundin, Jan Machenhauer, Pernille Mouritzen, Malene Müllertz, Karina Noyons, Maria Sparre-Petersen, Ole Schjøll, Charlotte Schrøder, Lotte Westphael og Maj-Britt Zelmer Olsen.

14. AUGUST – foreningen for kunsthåndværk og design har eksisteret siden 1965 og formålet har igennem alle årene været at støtte Dansk Kunsthåndværk ved indkøb af unikke værker. De indkøbte værker vises og bortloddes blandt medlemmerne på den årlige udstilling i august måned. Herudover arrangeres der ca. 4 gange i årets løb besøg på f.eks. kunstnerværksteder, aktuelle udstillinger, samt udflugter i ind- eller udland med kunsthåndværk som omdrejningspunkt.
Bag kunstforeningen står et præsidium, en bestyrelse og et indkøbsudvalg, som alle har stor interesse for og kendskab til kunsthåndværk. Foreningen drives på helt idealistisk grundlag.

Alle interesserede kan få yderlige informationer, samt blive medlem af kunstforeningen ved at gå ind på www.14aug.dk eller skrive en mail til foreningen på info@14aug.dk
Den 1. november 2014 åbnede A. Petersen som butik for gamle danske designklassikere. Med udgangspunkt i kærligheden til den danske designtradition har ambitionerne udviklet sig, så man i dag også viser spændende danske- og udenlandske designudstillinger ofte med særligt tilknyttede events.

Udstillingsåret 2017 hedder hos A. Petersen ”Japan, Japan, Japan” og er med til at markere 150 året for de diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark. Her vises skiftende udstillinger med både helt nye, samt allerede anerkendte japanske kunstnere og designere. Man kan se meget mere om virksomhedens aktiviteter på www.a.petersen.dk
Vi kan kun anbefale A. Petersen som et spændende sted at besøge, hvis man interesserer sig for godt unsthåndværk og design.

Årets udstilling af foreningens indkøbte værker vises fra 17. – 27. august 2017. Der er åbent onsdag – fredag kl.12 – 18. Lørdag – søndag kl. 10 – 16. (Mandag –tirsdag lukket) A. Petersen, Kløvermarksvej 70, 2300 København S