ARRANGEMENTER

Stolesamlingen besøg hos A. PetersenARRANGEMENTERNE ER EN VÆSENLIG DEL AF FORENINGEN

Hvert forår og efterår afholder foreningen nogle medlemsarrangementer. Det kan være foredrag, udstillinger eller værkstedsbesøg, hvor de pågældende kunsthåndværkere er vore værter.

Den årlige forårsekskursion bringer medlemmerne rundt i landet til besøg hos kunsthåndværkere, på museer eller til andre atraktive oplevelser. Alle arrangementer betales særskilt af deltagerne og belaster dermed ikke medlemskontingentet, som udelukkende går til indkøb af kunsthåndværk og medlemsadministration.

Som afslutning på medlemsåret afholder vi den traditionsrige årlige udlodning og udstilling af de indkøbte værker. I forbindelse med ferniseringen og receptionen uddeler foreningen sit kunstnerlegat 14.AUGUST LEGATET til en kunsthåndværker som påskønnelse for et særligt talent eller på anden vis fortjener opmærksomhed. Dette arrangement markerer afslutning på medlemsåret og begyndelsen på en ny indkøbssæson.

Arrangementer I efteråret 2017

Medlemsårets første arrangement er et besøg på KADK stolesamling på

Stolesamlingen på Kunstakademiets Designskole og et besøg hos A. Petersen

Nachspiel hos A. Petersen med Japansk biksemad.14712227_1781446898742753_1598804333305004032_n Finn-Juhls-hus-i-Takayama-2-kopi-1200x845

Torsdag d. 26.oktober 2017 kl. 17.

Efter veloverstået 2015-16 er vi i fuld gang med den nye sæson.

Det er derfor en glæde at kunne invitere til et besøg på Kunstakademiets Designskole på Holmen, hvor vi skal se den store stolesamling der er bygget op efter sammenlægningen af de tidligere skoler henholdsvis Danmarks Designskole og Kunstakademiets Arkitektskole.

Vi får en rundvisning i samlingen af arkitekt Nicolai de Gier, der er lektor og leder af afdelingen.

Efter dette besøg skal vi igen på besøg hos A. Petersen på Kløvermarksvej, hvor vi afviklede årets udstilling af de indkøbte værker. Besøget vil være en grundig orientering om virksomhedens ide og virke, og grundlæggerne Anders Petersen og hans hustru Kari Svarre vil vise os rundt på virksomhedens to værksteder. Det omfatter et snedkerværksted, hvor man producerer de møbler der er firmaets egen kollektion og vi skal også se møbelpolsterværkstedet, hvor en af de tidligere medarbejdere fra det tidligere Rud. Rasmussens Snedkeri nu er leder af værkstedet.